Lejla Taletović: “Čuvajte sebe i čuvajte jedni druge, a trud, rad i disciplina će svakako donijeti rezultate”

Trud i rad uvijek treba nagraditi i isticati. Shodno tome, NEON Televizija je i ove godine odlučila uraditi intervju sa učenicima generacije škola sa područja općine Kalesija ali iz dvije srednje škole sa područja Grada Živinice . U vremenu kada prevladavaju vijesti iz crne hronike, želimo donijeti nešto pozitivno. A od njih nema ništa svjetlije i ljepše..

U nastavku predstavljamo učenicu generacije MSŠ Živinice Lejlu Taletović.

NEON TV: Ukratko nam se predstavite?

Lejla: Ja se zovem Lejla Taletović i imam devetnaest godina. Živim u Višći Gornjoj. U slobodno vrijeme volontiram u Crvenom križu i drugim omladinskim organizacijama. Ove godine sam završila Medicinsku školu u Živinicama i, na moju veliku čast, proglašena sam učenicom generacije Mješovite srednje škole “Živinice”.

NEON TV: Kakav je osjećaj biti proglašen učenikom generacije?

Lejla: Emocije su još uvijek pomiješane: velika radost, odgovornost ali i želja da opravdam ovu titulu u nastavku školovanja.

NEON TV: Koliko je truda, rada i odricanja trebalo da se postigne pomenuti uspjeh (biti učenik generacije) ?

Lejla: Potrebno je puno truda i rada da bi čovjek proširio svoje znanje i nadogradio svoju ličnost ali s obzirom na to da sam upisala školu koju volim nisam imala dojam kao da se odričem bilo čega, naprotiv, godinama unazad bila sam na velikom dobitku.

NEON TV: Kakve uspomene nosiš iz škole?

Lejla: Nosim uspomene ispunjene sretnim trenucima, protkane iskrenim prijateljstvima, prvim simpatijama, radostima kada postignem dobre rezultate i željom za napredovanjem kada su rezultati bili malo slabiji. To je bio poseban period, nezaboravan.

NEON TV: Kakav je odnos bio sa nastavnicima/profesorima?

Lejla: Uzajamno poštovanje, uvažavanje, sa mnogima od njih sam imala, slobodno ću reći i prijateljski odnos. Profesori u MSŠ su, zaista, posebni ljudi.

NEON TV: Kakve odlike treba da ima dobar nastavnik?

Lejla: Autoritet, znanje (i sposobnost da to znanje prenese), prijateljski odnos, razumijevanje i individualan pristup svakom djetetu.

NEON TV: Kakvi su planovi za dalje?

Lejla: Planiram nastaviti stopama svoje starije sestre- Medicinski fakultet u Tuzli.

NEON TV: Poruke mladima?

“Ni država , ni vladar, ni palica u ruci redara ne vladaju nad čovjekom . Samo moral štiti čovjeka od čovjeka.”

Čuvajte sebe i čuvajte jedni druge, a trud, rad i disciplina će svakako donijeti rezultate.

NTV Portal/Zivinice.info

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime