Danas se obilježava Dan policije TK

Čestitku povodom Dana policije uputio je premijer TK Irfan Halilagić.

“Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Tuzlanskog kantona, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem iskrene čestitke u povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona.

I pored određenih incidentnih situacija, koje su narušile subjektivni dojam stanja sigurnosti, činjenica da u Tuzlanskom kantonu nemamo organiziranih kriminalnih skupina koje ugrožavaju ličnu i imovinsku sigurnost, te da policija ostvaruje i zavidan procent rasvjetljenosti počinjenih krivičnih djela, pokazuje da službenici policije postižu izuzetne rezultate kako preventivnim, tako i represivnim mjerama na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju svih oblika kriminaliteta. Na takvim rezultatima im upućujem iskrene čestitke.


Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrasno raditi svoj posao i u budućnosti.

Razumijevajući potrebe naše policije Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklim godinama izdvojila rekordna sredstva od preko 15 miliona KM za materijalno i kadrovsko osposobljavanje kantonalne policije. Istim trendom nastavili smo i ove godine i očekujemo da nabavka savremenih materijalno-tehničkih sredstava, kao odgovor na trendove, te podmlađivanje policijske strukture doprinese i većem stepenu, kako lične, tako i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona”, rekao je premijer Halilagić.

Na Dan policije prisjećamo se i svih službenika policije koji su, vršeći svoju dužnost, štiteći sigurnost svojih sugrađana, 1990-tih godina prvi stali u odbranu Bosne i Hercegovine. Ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge policijskih službenika, branitelja, te stoga ovu priliku koristim i da istaknem da nisu i neće biti zaboravljeni, te da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za boračka pitanja nastaviti brigu za potrebe svih branitelja, uključujući i pripadnike policije”, kazao je Vujović.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime