Politika privatnosti

Posljednja izmjena: 1. januar 2024. godine

Dobrodošli na zivinice.info, online magazin za vijesti o gradu Živinice. Vaša privatnost nam je važna, i ovom Politikom privatnosti želimo vas informisati o tome kako prikupljamo, koristimo i štitimo vaše lične podatke prilikom posjete naše web stranice.

Koje podatke prikupljamo:

  1. Lični podaci: Možemo prikupiti vaše lične podatke, kao što su ime, adresa e-pošte i broj telefona, samo ako ih namjerno dostavite prilikom pretplate na naš newsletter, slanja komentara ili kontaktiranja nas putem obrasca za kontakt.

  2. Podaci o posjeti: Kada posjećujete našu web stranicu, automatski prikupljamo određene informacije, kao što su IP adresa, vrsta uređaja, preglednik koji koristite i trajanje posjete. Ovi podaci pomažu nam da bolje razumijemo kako naši posjetioci koriste našu web stranicu i kako je možemo poboljšati.

Kako koristimo vaše podatke:

Koristimo vaše lične podatke isključivo u svrhe za koje ste ih namjerno dostavili, kao što su slanje newslettera ili odgovaranje na vaše upite. Vaše podatke nećemo dijeliti ili prodavati trećim stranama.

Podatke o posjeti koristimo za analizu ponašanja korisnika na našoj web stranici kako bismo poboljšali naše usluge i pružili bolje iskustvo posjetiocima.

Kolačići (Cookies):

Naša web stranica može koristiti kolačiće radi poboljšanja funkcionalnosti i iskustva korisnika. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašem uređaju. Možete konfigurisati svoj preglednik da blokira kolačiće ili da vas obavijesti kada se kolačići šalju.

Sigurnost podataka:

Vaši lični podaci će biti čuvani sigurno i zaštićeni od neovlaštenog pristupa. Pratimo najbolje prakse kako bismo osigurali vašu privatnost.

Prava korisnika:

Imate pravo da zatražite pristup, ispravak ili brisanje vaših ličnih podataka koje smo prikupili. Također imate pravo da se žalite na način na koji obrađujemo vaše podatke.

Izmjene u Politici privatnosti:

Ova Politika privatnosti može se povremeno mijenjati kako bi se odrazile promjene u načinu na koji prikupljamo i koristimo podatke. Svaka izmjena će biti objavljena na ovoj stranici, iako ćemo možda obavijestiti korisnike o bitnim izmjenama putem e-pošte.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti u vezi s našom Politikom privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt informacija navedenih na našoj web stranici.

Hvala što koristite zivinice.info!