KBS Seiken: Obilježili prvu deceniju uspješnog rada

U Klubu borilačkih sportova Seiken rezimirali su postignute rezultate u minuloj godini, što je redovna aktivnost ove uspješne sportske družine.

Ono što posebno ističu u Seikenu jesu uslovi za rad i pripreme sportista,tako da su zadovoljni postignutim na polju trenažnog procesa u svih šest sekcija (Centar Živinice, Oskova Živinice, Višća, Banovići, Dubrave i Šerići),gdje su održavali po dva treninga u svakoj sekciji na sedmičnom nivou, ukupno 12 trenažnih termina u toku jedne sedmice.

Uz to, od mjeseca septembra, na svakom treningu sa polaznicima karate škole i takmičarima rade minimalno tri trenera, a negdje i više. Na sedmičnom nivou angažovano je ukupno 15 trenera i asistenata.

Zahvaljujući takvom radu KBS Seiken je učestvovao na 30 takmičenja tokom cijele godine i osvojio teško izbrojiv broj medalja i značajnih rezultata, a najistaknutiji su:
– Učešće na Balkanskom pionirskom prvenstvu u Crnoj Gori
– Drugo mjesto na Državnom pionirskom prvenstvu i poziv u reprezentaciju
– Peto mjesto na državnom kadetsko/juniorskom prvenstvu
– Drugo mjesto i tri treća mjesta na Federalnom kadetsko/juniorskom prvenstvu
– Treće mjesto i peto mjesto na izbornom reprezentativnom kadetsko/juniorskom prvenstvu
– Drugo mjesto u ukupnom plasmanu klubova Karate kupa Tuzlanske regije
– Pet pobjednika kategorija Regionalne lige u ukupnom plasmanu
-Uspješna tehnička organizacija IV kola lige u režiji našeg kluba
-Uspješna organizacija zimskog i ljetnog klupskog polaganja za učenička zvanja
-Učešće i licenciranje trenera, ispitivača za učenička zvanja i sudija na tri karate seminara, kao i polaganje za majstorska zvanja.

U KBS Seikenu pažnju posvećuju širenju kulture sjećanja, te su organizovali obilazak i posjeta mezaru heroja oslobodilačkog rata u Dubravama Gornjim Nesibu Malkiću na dan njegove pogibije.

Tokom protekle godine sredstva su ulagana u nabavka i kompletiranje rekvizita i sportske opreme, potrebne za kvalitetan trenažni proces.Obezbjeđene su i razne stimulirajuće nagrade za najaktivnije i najuspješnije takmičare i članove kluba tokom cijele godine.Dodatno je obavljeno usavršavanje sale za borilačke sportove Sportske dvorane Živinice i fiskulturne sale Dubrave.

Živinice.ba/Živinice.info

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime