Životna pobjeda kroz teškoće: Inspirativna priča Nijaza Noćajevića iz Živinica

U svojoj 15. godini, Nijaz Noćajević doživio je jedno od najtežih iskustava svog života tokom zimskog raspusta. Dok je skijao sa prijateljima, nezgodno je pao i udario se u koljeno. Bez ikakvih vidljivih ozljeda, ali sa snažnim bolovima, odlučio je potražiti pomoć u ortopedskoj klinici UKC Tuzla.
Nakon niza pregleda, snimanja i biopsije, postavljena mu je teška dijagnoza – tumor kostiju.
Doktori su mu predstavili dvije opcije: amputacija ili zračenje. S obzirom na ozbiljnost bolesti i potrebu za brzom intervencijom, Nijaz se hrabro odlučio za amputaciju. Ova teška odluka donesena je sa njegovih 15 godina života.
Operativni zahvat je je izvršen, a bolovi su nestali.

Nijaz se osjećao zahvalnim Allahu, doktorima i osoblju UKC Tuzla koji su bili uz njega u tim teškim trenucima, pružajući mu podršku i pomažući mu da prebrodi izazov.
Nakon ovog iskustva, Nijaz je krenuo u borbu koja je obuhvatila završetak školovanja, hemoterapiju, osnivanje porodice, rođenje djece, posao i mnoge druge izazove.
Nijaz poručuje svima da nikada ne prestanu boriti se i budu zahvalni na svim blagoslovima u životu. Život je nepredvidiv, i nikada ne znamo s kakvim situacijama ćemo se suočiti.
Na slici s Nijazom su osobe koje su radile na ortopediji i koje su i dalje prisutne u njegovom životu.
Glavna medicinska sestra Azra i higijeničarka Hatidza, poznata kao Tidza, pružale su mu podršku i hrabrost tokom liječenja. Nijaz se i danas sjeća tih teških trenutaka, ali i smijeha i suza koje su dijelili zajedno.
Ovaj inspirativni put obuhvata zahvalnost prema osobama koje su ostavile neizbrisiv trag u Nijazovom životu. Nijaz im upućuje riječi zahvalnosti i želi im mnogo sreće u budućnosti.

Njegov facebook status prenosimo u cjelosti:
“Dragi prijatelji htio bih podijeliti sa vama jednu od mojih najtezih situacija koja mi se desila u 15godini zivota u prvom razredu srednje skole na zimskom raspustu.
Sa svojim prijateljima sam isao na skijanje nezgodno sam pao i udario se u koljeno, nisam nista slomio niti rasjekao. Nekoliko dana poslije sam zbog jakih bolova koje sam trpio u predjelu koljena otisao na UKC Tuzla-ortpediju da potrazim pomoc preskocit cemo detalje dijagnosticiran mi je tumor kostiju nakon niza pretrega, snimaka i biopsije doktor mi predlozio 2 solucije amputacija ili zracenje.Poznavajuci o kakvoj bolesti se radi i ako se ne reaguje na vrijeme da mi spasa nece biti ja sam se opredijelio na amputaciju zamislite kako je bilo donijeti tako tesku odluku u 15toj godini zivota.

Amputacija mi je uradjena kroz dva dana svi moji bolovi su otisli i nestali kao i moja noga ali hvala dragom Allahu doktorima i osoblju UKC Tuzla koji su bili uz mene u tim trenutcima i pomogli mi da to sve prebrodim naravno i mojoj majci. Posle toga krece bitka zavrsetak skolovanja, hemoterapije, zasnivanje porodice, djeca, posao itd, o tome cemo nekom drugom prilikom.
Moja poruka svima Vama nikada se neprestajte boriti i budite zahvalni na svim blagodatima u zivotu jer zivot je jedno veliko iskusenje i nikada neznate kakva situacija koga moze zadesiti zato zivite i uzivajte u zivotu.

A vjerovatno se pitate ko su ove dame pored mene na slici. Ovo su osobe koje su radile na ortopediji kada sam ja lezao a koje i dan danas rade glavna medecinska sestra Azra koja mi je u tim trenutcima toliko ulivala hrabrosti i pouzdanja da ce sve biti uredu i da cemo to zajedno da prebrodimo.
Tako je i bilo.
Druga je Hatidza zvana Tidza higijenicarka koja je isto tako u svakom mogucem trenutku me obilazila i davala mi 100 % podrske i razgovarala samnom i mnogi ostali rado i dan danas odem na ortopediju da ih posjetim da se ispricamo sjetimo teskog perioda kroz koji sam prosao bude tu i smijeha i suza ali sve u svemu osobe koje su u mom zivotu ostavile neizbrisiv trag, bez kojih bi tesko to sve podnio i kojim zelim svu srecu ovog i onog svijeta.

Hvala Vam ljepotice moje koje ste bile uz mene kada mi je bilo najteze i evo danas nakon 21 godinu vi ste i dalje tu i drago mi je da smo se vidjeli nadam se da cemo se jos puno puno puta sretati i razgovarati hvala vam duse moje drage” – napisao je Nijaz

Kanal 21/Zivinice.info

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime