Tuzla: Građani uživali prvog dana Sajma kafe i čokolade

Prvog dana Sajma kafe i čokolade u Tuzli, nakon svečanog otvaranja koje je ozvaničeno tradicionalnim “srkom” kafe “dočekuše” na samom ulazu u Hrvatski kulturni centar “Sveti Franjo”, više stotina građana Tuzle je uživalo u vrhunskoj kafi i čokoladnim delicijama.

Osim njega na samom otvaranju prisutnima su se obratili i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, direktorica Turističke zajednice Tuzla Amra Jaganjac, ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović, dok je sam Sajam proglasio otvorenim gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali mališani iz dječijeg hora Lege Artis, Nata Bagarić, Zlatan Mujkić i Irma Hasić sa bendom.

Šest ekskluzivnih kafe brendova, 15 handmade čokolaterija, čokomed API Riznice Handalić, kolači i ostale slastice… oduševili su posjetioce, navode organizatori.

Novo druženje na Sajmu kafe i čokolade najavljeno je već za danas s početkom od 10 sati, kada posjetitelje osim degustacija, očekuju i brojna stručna predavanja, a od 20 sati i prvo izdanje kviza sa Deanom Kotigom.

Danas u 14.30 sati u HKC je zakazana i posebna sjednica Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i Udruženja turističkih agencija Kantonalne privredne komore Tuzla, kao vid podrške ovom sajmu.

Sajam kafe i čokolade održava se od 16. do 18. maja u Tuzli u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u centru grada, a ulaz na sajam i sva prateća dešavanja je slobodan.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime