MSŠ Živinice: Lejla Taletović učenica generacije

“Uvaženi direktore i profesori, poštovani gosti, dragi moji roditelji, rodbino i prijatelji, velika mi je čast i zadovoljstvo u narednih nekoliko minuta obratiti vam se u ulozi učenika generacije Mješovite srednje škole Živinice za 2024. godinu i iskazati najtoplije riječi zahvalnosti svima onima koji su dali svoj neizmjeran doprinos, kako bi moj san postao java, a čemu danas zajedno svjedočimo.Najdublji naklon u znak poštovanja i iz srca potekle riječi zahvale, želim uputiti najzaslužnijim osobama za ostvareni uspjeh, svojim roditeljima, iskreno se nadajući da ih upravo na ovakav način činim sretnim i ponosnim, jer u njihovom zadovoljstvu je i Božije zadovoljstvo, što je moj i konačni cilj”, rekla je nagrađena Lejla, koja se za svoj uspjeh još zahvalila sestri Almedini,dr.medicine.

Mnogima je bila zahvalna učenica generacije za postignute uspjehe, a evo šta je još rekla:

“Najiskrenije hvala svim mojim profesorima, na kvalitetno prenesenom znanju i moralnim lekcijama za cijeli život. Među svima njima istakla bih svog razrednog stariješinu dr.Bahrudina Rizvića koji je, osim uloge razrednika, preuzeo i onu za nas mnogo važniju- ulogu našeg prijatelja i savjetnika koji je svojim savjetima pomogao da izrastemo u što bolje ljude. Također bih spomenula svoje profesorice Ilvanu Kijametović Kitić, Suadu Butković i Mersihu Halilčević koje će mi zbog svoje podrške i zalaganja zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Posebno ću istaći i svoju profesoricu Selmu Beširović, svog mentora, slobodno ću reći i prijateljicu, sa kojom sam rame uz rame osvajala prva mjesta i koja mi je pokazala šta znači biti i veliki profesionalac i veliki čovjek. Osjećam veliku obavezu i odgovornost da u nastavku školovanja opravdam povjerenje koje ste mi ukazali”.

Potom je Lejla izekla poznate stihove o tome koje je doba čovjekovog života najbolje:
“Od kolijevke pa do groba, najljepše je školsko doba”, rekoše naši preci. Ponukana citiranom izrekom, od srca se želim zahvaliti svim mojim drugaricama i drugovima, glavnim krivcima, zbog kojih će mi protekle četiri godine, prepune uspona i padova, radosti i tuge, smijeha i suza, neizbrisivim tragom biti utkane u seharu sjećanja na najljepši period u mom životu”.

Podsjećamo da je tokom četverogodišnjeg školovanja Lejla na takmičenjima iz pojedinih nastavnih predmeta postizala najbolje rezultate.Tako je kao učenica III razreda bila najbolje na TK u kategoriji “Ekologija sa zaštitom životne sredine”.Tu su još priznanja“Živinički šampion znanja” za školsku 2019./2020. godinu, učešće na Kantonalnom takmičenju iz geografije, 2. mjesto na opštinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, Bigbang priznanje “Heroji generacije” pohvala za postignute rezultate u učenju i vladanju (2021. godina).Tokom 2022. godina osvajala je: 1. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz zdravstvene njege, učešće na StartMeUp Highschool u organizaciji Internacionalnog Burch Univerziteta i Asocijacije srednjoškolaca u BiH, 2. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz biologije, učešće na Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika, pohvala za postignute rezultate u učenju i vladanju, certifikat za uspješno završenu obuku iz “Prve pomoći”i priznanje “Živinički šampioni znanja”.Potom je i početkom 2023. godina nizala nove uspjehe: 1. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz biologije, te kao volonterka Crvenog križa Grada Živinice i član Asocijacije srednjoškolaca u BiH gdje je stekla značajna znanja iz ovih važnih oblasti.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime