Stanje na putevima: Radovi u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, mjestimično na manje od 50 metara. Izdvajaju se dionice uz rijeke Bosnu, Vrbas i Lašvu, kao i šire područje Kiseljaka i Tomislavgrada. Posebno skrećemo pažnju i na autoput Zenica-Sarajevo, gdje je potrebno voziti smanjenom brzinom..

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. Iz BIHAMK-a napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime