Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta za povećanje inkluzije osoba sa invaliditetom

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je s mons. Tomom Kneževićem, direktorom Caritasa BiH ugovor o učešću u finansiranju projekta DISC vezano za inkluziju osoba sa invaliditetom i socijalnu saradnju.

Caritas BiH aplicirao je, u saradnji sa Unijom organizacija osoba sa invaliditetom BiH, Udruženjem slijepih KS i Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama ‘Vedri osmijeh’ iz Mostara, s tim projektom za povlaćenje sredstava iz fondova Europske unije, a Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sudjelovat će u finansiranju pet od deset posto učešća koje za provođenje projekta trebaju obezbijediti aplikanti odnosno Caritas BiH sa partnerima.

– Projekt je trogodišnji, fokusiran na tri ključna ishoda, a podrazumijevaju povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva na lokalnom nivou, kao i njihovih članova na prostoru BiH, izgradnju i razvoj mogućnosti ovih organizacija na deset lokalnih područja, te na koncu razviti tri tematske mreže na nacionalnom nivou – navodi se u saopćenju za javnost iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime