„Otvoreno srce“ novogodišnjim paketićima obradovalo djecu iz dva tuzlanska udruženja

Nasmijana lica dječice koja posjećuju centar Duga dočekala su predstavnike Udruženja „Otvoreno srce“ iz Tuzle. Vrijeme je darivanja, a već tri godine njih nesebično daruje Otvoreno srce i to novogodišnjim paketićima. Zauzvrat, kažu nam, sreća na licima djece za njih je veća od svake nagrade.

„Meni je drago pomagati djeci, jer dosta ove djece živi siromašnim životom. Mnogi bi trebali da se pitaju da li je njima dobro ili loše, ja navečer legnem sa suzama“, govori Fahrudin Mehinović, član Udruženja „Otvoreno srce“ Tuzla.

Udruženje za osobe za invaliditetom „ DUGA“ osnovano je prije 12 godina kao pomoć djeci i osobama sa invaliditetom kroz različite vidove podrške od  edukacije, rehabilitacije do socijalizacije. Djeca kao djeca vole darove, no postoji, kažu nam nešto što vole još više – druženje.

„Treću godinu zaredom dolaze u naše Udruženje i svaki put obraduju djecu pred novogodišnje praznike. Nama to mnogo znači i voljela bih da to bude tokom cijele godine, ne samo za praznike. Otvoreno srce daje koliko može“, kazala je Alma Dropić, predstavnica Udruženja za osobe s invaliditetom „Duga“ Tuzla.

U Udruženju Duga trenutno se nalazi 42 djece. Kažu da bi im podrška vlasti bila od izuzetnog značaja budući da se oslanjaju većinom na donacije, a za rad s djecom i samo funkcionisanje udruženja, potrebni su značajni resursi.

„Ovoj djeci je potrebno dosta rada i truda, da je neko uz njih, da neko stalno misli na njih. Mi se kao Udruženje zajedno borimo koliko možemo da ovoj djeci ništa ne fali“, rekla je Lejla Sejdinović, majka.

Četrnaestogodišnja Lana Sejdinović članica je Udruženja Duga. Sa majkom često dolazi ovdje i druži se sa drugom djecom, a svoju sreću povodom dodjele novogodišnjih paketića željela je podijeliti i s nama.

„Puno sam sretna kad dobijem paketić”, uzbuđeno je kazala Lana Sejdinović.

Mališani u Udruženju Duga nisu bili jedini koji su obradovani novogodišnjim paketićima. Praznični duh je ušao i u Udruženje Urodiol, gdje su Djeda Mraza iz Otvorenog srca dočekali nasmijani, nestrpljivo čekajući da vide šta im je pripremio ove godine.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime