Nestabilno vrijeme s kišom i grmljavinom u narednim danima širom Bosne i Hercegovine

Mjestimično kiše i pljuskova sa grmljavinom ima u ovim trenucima u dijelovima Hercegovine, centralne, sjeverne i istočne Bosne. Na sjeveroistoku Bosne u narednim satima mjestimično moguće da bude i nevremena. Više padavina stiže nešto kasnije sa zapada, odnosno večeras i glavninom u noći na petak(31.05.).

Naime, u ovim trenucima nad sjeverom Italije dolazi do postepenog formiranja ciklona, čija će pripadajuća topla fronta zahvatiti naše krajeve večeras i u noći na petak. Donijet će postepeno prolaznu kišu i pljuskove posvuda, a uz pljuskove mjestimično može biti grmljavine.

Padavine će najprije stići u zapadne i južne dijelove zemlje, večeras iza 21 sati, a najkasnije na istok i sjeveroistok Bosne gdje se očekuje dolazak padavina u jutarnjim satima petka.
Nakon prolaska fronte, u petak tokom dana djelimično sunčano i nestabilno vrijeme uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom. Mjestimično na sjeveru Bosne, uz rijeku Savu, u poslijepodnevnim satima petka može biti nevremena.

Pored nestabilnog vremena, u petak tokom dana će u većem dijelu zemlje puhati umjeren do mjestimično na udare jak jugo. U večernjim satima petka vjetar će oslabiti u većem dijelu zemlje.

Vjetrovito vrijeme uz pojačno jugo će se nastaviti i u subotu(01.06.) tokom dana, ali uz većinom pretežno sunčano vrijeme. U nedjelju(02.06.) vjetar slabiji i znatno nestabilnije vrijeme uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji su mogući u većem dijelu zemlje.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime