Na današnji dan: Živinički šehidi

16. januara 1994. godine poginuo je Fočić Dževad, sin Hasana i Nevrese iz Živinica. Bio je pripadnik “Živiničkih osa”. Hrabro je poginuo na Olovskom ratištu. Ukopan je u Živinicama na Gradskom mezarju. Iza Dževada je ostala supruga Naila, sin Zijad i kćerka Aida.

16. januara 1994. godine poginuo je Mušić Miralem , sin Muharema i Najle iz Barica. Kao borac “Živiničkih osa” poginuo je u bitci kod Olovskih luka. Ukopan je na mezarju Barice u Baricama. Za hrabrost i zasluge u borbi za slobodu RBiH odlikovan je najvećim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”. Iza Miralema je ostala supruga Fikreta, kćerka Naida i sin Edin.

16. januara 1994. godine poginuo je Jagodić Esad, sin Rasima i Emine iz Đurđevika. Od 19. maja 1992. godine bio je pripadnik Armije RBiH, kao borac “Živiničkih osa” hrabro je poginuo u Olovu na Kruševu. Ukopan je na mezarju Živčići u Đurđeviku. Za svoje svesrdno zalaganje i hrabro izvršavanje borbenih zadataka pohvaljivan je više puta. Esad nije bio oženjen.

16. januara 1994. godine poginuo je Mujagić Nevres, sin Ćazima i Refije iz Kovača. Od 7. aprila 1992. godine bio je pripadnik Armije RBiH. Kao borac “Živiničkih osa” poginuo je na Olovskom ratištu – Kruševo. Ukopan je na mezaruju u Kovačima. Nevres nije bio oženjen.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime