MZ Rudar: U naselju Ciljuge, počela je izgradnje dvije stambene jedinice za socijalno ugrožene romske porodice.

U Mjesnoj zajednici Rudar, u naselju Ciljuge, počela je izgradnje dvije stambene jedinice za socijalno ugrožene romske porodice.

Projekat “Stambeno zbrinjavanje Roma na području Grada Živinice” jedan je u nizu projekata koje realizujemo u cilju poboljšanja statusa Roma na području našeg Grada, kroz cjelovitiji i potpuniji pristup inkluziji u društvenu zajednicu.

Objekti će biti izgrađeni po sistemu ključ u ruke, a u okviru projekta riješeni su u potpunosti i imovinsko-pravni odnosi, te pribavljena cjelokupna urbanističko-građevinska dokumentacija.

Radi se o dvije socijalno ugrožene romske porodice, jednoj desetočlanoj i jednoj šestočlanoj porodici. Korisnici projekta su odabrani na osnovu Javnog poziva za stambeno zbrinjavanje Roma na području Grada Živinice.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 240.000,00 KM, od čega je Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine finansiralo 100.000,00 KM, a ostala potrebna sredstva obezbijedio je Grad Živinice.

Ovo je poruka da ćemo se i u narednom periodu aktivno brinuti o najosjetljivijoj populaciji, našim nacionalnim manjinama, i rješavati probleme sa kojima se susreću Romi u Živinicama.
Dakle, želimo aktivno raditi na inkluziji Roma u našoj lokalnoj zajednici.

Grad Zivinice/Zivinice.info

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime