Grad Tuzla: Potpisan Ugovor o pristupanju Kolektivnom ugovoru za službenike organa uprave

Gradonačelnik Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić i predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Samir Kurtović u Gradskoj upravi potpisali su Ugovor o pristupanju Kolektivnom ugovoru za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH.

Ovim kolektivnim ugovorom precizno se uređuju prava i obaveze državnih službenika i namještenika iz rada i po osnovu rada, primjenjujući propise o radnim odnosima, plaćama i drugim naknadama državnih službenika i namještenika u federalnim organima državne službe, federalnim ustanovama te drugim federalnim institucijama, kantonalnim organima uprave, upravnim organizacijama i drugim kantonalnim institucijama, kao i gradskim i općinskim službama za upravu na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanak je zaključen s jasnom porukom o nastavku saradnje, s ciljem unapređenja uslova rada. Povjerenje i kvalitetan dijalog, koji su se do sada pokazali ključnima, nastavit će biti temeljima ostvarivanja boljeg radno-pravnog statusa. Ovo je važan korak prema poboljšanju radnih uslova za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, navode iz Gradske uprave Tuzla.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime