Dževad Zejćirović: Učenik generacije JU Gimnazija Živinice

Na sjednici Nastavničkog vijeća Javne ustanove Gimnazija Živinice, održanoj 27.maja 2024.godine, učenik IVit odjeljenja, Dževad Zejćirović, proglašen je učenikom generacije.
Dževad je svoje školovanje započeo u JU Prva osnovna škola Živinice, gdje je pokazao talenat za prirodne nauke, matematiku i fiziku, i počeo da ostvaruje zapažene rezultate.

Nakon završetka osnovne škole svoje školovanje je nastavio u JU Gimnazija Živinice, smjer gimnazija informacionih tehnologija (IT). Tu svoje znanje nastavlja proširivati istim tempom i nastavlja sa takmičenjima i to veoma uspješno.
Već u prvom razredu na Kantonalnom takmičenju iz matematike osvaja drugo mjesto i učestvuje na Federalnom. Nakon matematike dolazi i fizika. U trećem razredu Dževad je osvojio 3. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz fizike i plasirao se na federalno, a ove godine je otišao još dalje.

Ove školske godine je na Kantonalnom takmičenju osvojio drugo mjesto, čime je obezbijedio sebi učešće na federalnom takmičenju, a potom je dobio poziv za učešće na Državnom takmičenju u oblasti cjelokupna fizika.
Osim nauke Dževad je uspješan i na kulturnom i sportskom polju. Član je KUD-a Živinice, gdje igra u Gradskom ansamblu, a u školi je istaknut član školskog benda u kojem svira gitaru.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime