Burić: Analizirat ćemo protivnike kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo

Seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj, gdje će u grupi igrati protiv selekcija Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Ekipa trenira jakim intenzitetom već pet dana, a pivot Senjamin Burić naglašava da će tako biti do Nove godine, a potom će ekipa više raditi na taktici. Naglašava da je nabitnije da su svi igrači zdravi i i spremni za ono što nas očekuje poslije Nove godine.

Reprezentacija BiH će uoči početka Evropskog prvenstva igrati na „Yellow kupu“ u Švicarskoj, gdje će igrati tri utakmice u tri dana.

– Pretpostavljam da će selektor Irfan Smajlagić tamo testirati sve igrače kako bi vidio ko je u ovom trenutku u kakvoj formi. Rezultat vjerovatno nije u prvom planu, ali ne bi bilo loše da ostvarimo neke pobjede radi samopouzdanja igrača – naveo je rukometaš.

Dodaje da reprezentacija BiH trenutno radi na odbrani i napadu, te da će kako se prvenstvo bude bližilo, detaljnije analizirati protivnike i pripremati se za svaku ekipu pojedinačno.

Lijevi bek Mirko Herceg naglašava da je selekcija BiH mlada, te da se svi igrači maksimalno trude na treninzima.

– Radimo na tehničko – taktičkim zadacima. Pokušavamo iskoristiti ove pripreme najbolje što možemo, a na turniru u Švicarskoj ćemo znati nešto više o stanju ekipe – kazao je Herceg.

Ističe da će selekcija BiH šansu za pobjedu na EP-u tražiti protiv selekcije Gruzije, iako i ta ekipa ima odlične rukometaše. Vjeruje da je prednost BiH na ovom takmičenju što će u utakmice ulaziti bez velikog opterećenja.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime