Tuzlanski aerodrom bi mogao biti prvi u Bosni i Hercegovini koji će dobiti moderni navigacioni sistem.

Pored svih izazova, Međunarodni aerodrom u Tuzli zabilježio je uspješnu poslovnu godinu s 585 hiljada prevezenih putnika.
Osim pregovora s novim aviokompanijama, razmatra se instalacija prvog savremenog navigacionog sistema u Bosni i Hercegovini, koji već funkcioniše na aerodromima u Beogradu i Zagrebu.

Protekla godina na Međunarodnom aerodromu u Tuzli prolazila je kroz nekoliko faza koje su utjecale na ostvarenje poslovnog plana, prema kojem je planirano prevesti 600 hiljada putnika.
Od 1. januara do kraja augusta, svi su mjeseci obarali rekorde, obećavajući godišnje zatvaranje kao najbolje od osnivanja aerodroma, s preko 700 hiljada putnika.

Međutim, ljeto je donijelo izazove, s obustavom letova Ryanaira zbog spornih taksi prema BHDCA-u, a nakon toga je uslijedilo zatvaranje Wizz Air-ove baze i značajno smanjenje broja linija i operacija.

“To nam je stvorilo vrlo tešku situaciju za naš aerodrom, tuzlansku regiju, ali i za BiH u cjelini. Što se tiče brojeva, plan za prošlu godinu bio je 600 hiljada prevezenih putnika, a pored svih nedaća, gotovo smo ga u potpunosti ostvarili, s brojkom od 585 hiljada prevezenih putnika do 31. decembra”, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli, Dževad Halilčević,

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime