Aerodrom u Tuzli uskoro bi mogao ponovno postati ključna baza za Wizz Air, s potencijalnim povećanjem broja letova.

Međunarodni aerodrom u Tuzli već dugi niz godina služi kao baza za niskobudžetnu aviokompaniju Wizz Air, što je značajno doprinijelo proširenju poslovanja aerodroma. Na početku, putnici su bili oduševljeni mogućnošću jeftinog putovanja do evropskih destinacija zahvaljujući saradnji s Wizz Airom.

Međutim, prošle godine dogodio se veliki problem kada je kompanija donijela bolnu odluku. To je rezultiralo zatvaranjem baze, povlačenjem aviona i drastičnim smanjenjem letova iz Tuzle. Trenutno, sa aerodroma se mogu letjeti samo do Dortmunda, Basela i Memmingena. Ova situacija će vjerovatno trajati sve do početka aprila kada stupi na snagu ljetni red letenja.

Ipak, ovo bi mogla biti privremena situacija, prema informacijama sa Klix.ba. Wizz Air pokazuje interes za povećanje broja letova sedmično, što bi im omogućilo da ponovno uvedu veći broj aviona u saobraćaj nakon vanrednih inspekcijskih pregleda.

Izvjesno, u Tuzli bi mogao biti stacioniran jedan od Airbusovih aviona A320neo koji se vraća u Wizz Airovu flotu nakon ranije spomenutog vanrednog inspekcijskog pregleda motora. U ovome trenutku, kako saznajemo, od ove aviokompanije na pregledu se nalazi 50 aviona, a svaki od njih za sebe veže okvirno 20 članova posade, odnosno kabinskog osoblja.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime