Zadovoljstvo uposlenika i kupaca je prioritet za kompaniju ZH ZOLA – Intervju sa direktorom Emirom Zoletićem

Za kompaniju ZH-ZOLA d.o.o. Živinice, vodeću u distribuciji proizvoda svjetski poznatih brendova Ceresit, Sika i Nexe za BiH, 2023. godina bila je izuzetno uspješna s ostvarenjem izvrsnih poslovnih rezultata i realizacijom brojnih projekata.

Motivirani sloganom “Sve za vaš dom na jednom mjestu”, ZH-ZOLA d.o.o. Živinice nudi preko 30.000 artikala i predstavlja jednog od najkompletnijih prodavaca u BiH s raznolikim asortimanom.

Koje ključne projekte ste realizirali ove godine ili su u toku realizacije?

U ovoj godini smo uspješno implementirali opremu za rezanje i obradu iverice, proširili prodajni prostor za 1500 m2 i pokrenuli vlastitu foto-naponsku solarnu elektranu.

Kako ocjenjujete poslovanje vaše kompanije u 2023.?

Poslovanje je bilo iznimno uspješno. Ukupni prihod kompanije u 2023. godini povećan je za 8 posto u odnosu na 2022., unatoč izazovima smanjenja kupovne moći građana.

Možete li ukratko predstaviti kompaniju ZH-ZOLA?

Početci poslovanja sežu u 1990. godinu, a danas smo lideri s Baucentrom u Živinicama i timom od 65 zaposlenika. Godišnje obavimo preko 200.000 kupovina, s distributivnom mrežom koja obuhvaća oko 350 kupaca.

Recite nešto više o proizvodima i brendovima koje zastupate u BiH.

Ponosno zastupamo preko 30.000 artikala, uključujući građevinske materijale, alate, bijelu tehniku, vrtni namještaj i brendove poput Ceresit, Sika, Nexe, Saint Gobain, Centrometal i Kronospan.

Po čemu se ZH-ZOLA razlikuje od konkurencije?

Ključna razlika je naš odnos prema kupcima, pružajući pažljivo odabrane proizvode s optimalnim omjerom cijene i kvalitete te korektnost i iskren odnos.

Kako uspješno vodite kompaniju i kakva je vaša poslovna strategija?

Smatram da su zadovoljni i sretni ljudi ključ uspjeha. Kompanija ZH-ZOLA okuplja takav tim, a moja strategija je prepoznavanje najboljeg u drugima i pružanje najboljeg od sebe.

Jesu li nagrađivanje radnika i trendovi kojima se pridružujete?

Da, nagrađivanje vrijednih radnika je dugogodišnja praksa. Ove godine smo isplatili maksimalni regres 610KM i 13. platu u iznosu od 1260KM , što doprinosi zadovoljstvu radnika i napretku kompanije.

Kako su izgledali vaši počeci u biznisu i s kakvim izazovima se suočavate?

Naslijedio sam poslovanje od oca 1990. Biznis je kao dijete koje se neprestano uči, a danas se suočavamo s izazovima poput nedostatka radne snage i selektivne primjene propisa.

Koliku pažnju pridajete društvenoj odgovornosti?

Izuzetno smo društveno odgovorna kompanija, doniramo sredstva i podržavamo razne projekte, uključujući adaptaciju Pedijatrijske klinike u Tuzli.

Kakvi su vaši poslovni planovi za 2024. i koja je vaša vizija razvoja kompanije?

Želimo učvrstiti lidersku poziciju u distribuciji brendova Ceresit, Sika i Nexe te postati lideri i za druge brendove. Planiramo proširenje mreže kupaca, posebno u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, te ulaganje u digitalizaciju procesa i edukaciju zaposlenika.

Na kraju bih želio čestitati Novu godinu svim građanima Bosne i Hercegovine, poželjeti im prije svega dobro zdravlje i energiju za godinu koja je pred nama! Uz dobro zdravlje i energiju poslovan uspjeh je neizostavan.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime