Vokalni ansambl ‘Libero’ trijumfovao na Međunarodnom horskom šampionatu ‘Lege Artis’ u Tuzli

Na Međunarodnom horskom šampionatu “Lege Artis” u Tuzli,održanom od 6-8.juna 2024.godine učešće je uzelo preko deset horova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
U takmičarskom dijelu Vokalni ansambl “Libero” predstavio se sa četiri kompozicije raznolikih žanrova i tako plasirao među najbolje rangirane horove na ovom Šampionatu.

U finalnom takmičenju, rame uz rame sa renomiranim inostranim horovima, VA “Libero” izveo je još dvije kompozicije, te osvojio Prvu nagradu u kategoriji ženskih ansambala/horova i to sa osvojenih visokih 91,67 bodova.

“Mnogo ljubavi prema muzici, neupitnog talenta i vrijednog rada uloženo je u pripreme za ovo takmičenje. Osvojena Prva nagrada ovog Šampionata dokaz je da se naš trud isplatio” – navode iz VA”Libero”.

“Ponosan sam na sve članice ansambla “Libero”, a posebno na našu članicu Marcelu Tadić, koja je za svoj izvrstan solo nastup u kompoziciji “Nocturno” osvojila nagradu za najbolje solo izvođenje unutar horske izvedbe” – ističe prof.Elvedin Dino Muminović dirigent VA “Libero”.

U sastavu “Libera” na ovom prestižnom takmičenju nastupile su:
Amela Halilović, Mediha Kasapović, Nihada Borogovac, Harijeta Boro-Mišić, Fahrija Hergić, Azra Bešić, Majda Bojagić, Lamija Šabanović, Berina Dahić, Laura Lukić, Ana Grgić, Lejla Džekić, Marcela Tadić i Ajla Muminović.

“Osim osvojenih nagrada naročito nam znači što svaki naš nastup izazove oduševljenje i pozitivne reakcije publike. Sve to nam je podstrek da nastavimo vrijedno raditi i dalje.”
U skorijoj budućnosti VA “Libero” planira odlazak na Međunarodna takmičenja horova u Herceg Novi i Ohrid gdje će,kao i do sada, u najljepšem svjetlu predstaviti naš Grad i našu Bosnu i Hercegovinu.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime