U Tuzli obilježen Svjetski dan glasa

Udruženje traheotomiranih osoba Tuzla, predvođeno dr. Lejlom Tokić, otorinolaringologom, danas je sa laringektomiranim pacijentima obilježilo Svjetski dan glasa – 16 april na Trgu Slobode u Tuzli.

Kroz distribuciju informativnih letaka i darivanje ruža, laringektomirani pacijenti i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla nastojali su podići svijest o važnosti njegovanja glasa te preventivno djelovati na uočene anomalije.

Cilj je bio informisati javnost o tome da promuklost i promjena boje glasa koja traje duže od 14 dana mogu ukazivati na postojanje malignog oboljenja  glasnica, te da rano prepoznavanje simptoma pruža veliku šansu za izlječenje.

Ova inicijativa ima za cilj potaknuti ljude da redovno kontroliraju svoj glas i obrate pažnju na bilo kakve promjene koje bi mogle ukazivati na zdravstvene probleme.

Dr. Lejla Tokić istakla je važnost prevencije u borbi protiv oboljenja glasnica te naglasila kako pravovremena dijagnoza može značajno poboljšati ishod liječenja.

Udruženje traheotomiranih osoba Tuzla nastavlja svoju misiju podrške laringektomiranim pacijentima, a dr Tokić iskoristila je priliku da podsjeti i pozove sve zainteresovane da se pridruže Udruženju traheotomiranih pacijenata Tuzla.

Udruženje traheotomiranih osoba Tuzla

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime