Stiže Ramazan: Sutra će muslimani dočekati prvu teraviju

Sutra će muslimani dočekati prvu teraviju a s njom nastupa Ramazan te je u ponedjeljak prvi dan posta. Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz dr. Mensur-ef. Malkić jučer je kazivao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je poručio da nam ramazan svake godine iznova pruža priliku i brojne mogućnosti da učinimo mnogo dobrih djela.

Naglasio je da su vjernici ushićeni jer se “približio dolazak velikog musafira, nama dragog gosta, musafira koji u isto vrijeme zijareti sve muslimanske kuće i čijem se dolasku raduju muslimani širom svijeta”.

– Veliki broj muslimana se trudi da, sve vrijeme, ovom musafiru budu na usluzi, nastoje da ispune sve svoje obaveze prema njemu, odaju mu dužno poštovanje i na taj način žele zaslužiti velike nagrade od Gospodara, ali, nažalost, ima i onih koji dolazak ovog musafira ignoriraju, ne primjećuju i ne ispunjavaju svoje obaveze domaćina pa riskiraju da budu uskraćeni nagrade koju Uzvišeni Allah obećava postačima – kazao je Malkić.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime