Stanje na putevima – Na pojedinim dionicama smanjena vidljivost zbog magle

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena na svega 20-ak metara.

“Izdvajamo puteve na području: Travnika, Donjeg Vakufa, Prijedora, Jajca, Kiseljaka, Viteza, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova, Orašja, Odžaka, Mostara, Čapljine, Kladnja, Kalesije, Banovića, cijelom dionicom autoputa A-1 Zenica- Bradina, na putnom pravcu Konjic-Jablanica-Prozor, kao i na širem području Sarajeva.”, navode iz IC BIHAMK.

U većem dijelu zemlje vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Frekvencija vozila jutros je slabijeg inteziteta, ali tokom dana očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, naročito u većim gradskim cebtrima gdje su planirani javni dočeci Nove godine.

“Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje)”, stoji u informaciji.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sadaprotiče uz kraća zadržavanja.

” Zbog nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 sati do 03.01. 2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 02.01. do 24 sata)”, kažu iz BIHAMK-a.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime