Prvomajski uranak na Živinički način

Prvomajski uranak na Živinički način
Po 72. puta Limena glazba Konjuh je izašla na ulice Živinica kako bi odsvirala tradicionalnu budnicu, te je Međunarodni praznik rada dočekan na uobičajen način jer su zvuci limene glazbe odzvanjali kroz ulice našega grada. Po drugi puta limenoj glazbi pridružili su se članovi Oldtimer kluba Živinice koji su upotpunili prvomajsku budnicu kolonom vozila iz nekih drugih i drugačijih vremena, u njoj su bili i najstariji Fićo u BIH proizveden 1961. godine, kao i Mercedes Phonton iz 1957. godine, a bilo je naravno i dobro poznatih modela koji su nekada krstarili cestama kao što su Yugo, Folcika ili pak Stojadin.

Svi oni zajedno doprinijeli su prazničnom ozračju u našem gradu, te je ovo jedinstven spoj da limena glazba i kolona oldtimera učestvuju u prvomajskoj budnici, a što je započeto prošle godine nastojanjem ljudi koji posjeduju oldtimere.

O defileu oldtimera predsjednik oldtimer kluba Emir Nišić kaže „Želja nam je ovim urankom probuditi ne samo građane već njihova sjećanja na neke davne dane, kada su se automobili koje smo mi očuvali kupovali na kredit, i koji su bili posebna radost za porodicu, pa i cjelu mahalu. Mi svojim svakodnevnim vožnjama budimo uspomene, a tek kada se pojavimo ovako u većem broju onda je to poseban prizor koji će vas podsjetiti prije svega na drage ljude koji su vozili takve automobile. Ovo je za sve nas i otvorenje sezone, jer od maja mjeseca počinju naša oldtimer putovanja i skupovi,  na ovaj način mi pokazujemo da smo spremni i da će naši članovi biti u defileima na svim oldtimer skupovima u BIH ali i na određenim oldtimer susretima izvan BIH. Volio bih da je veći interes građana za ovakve događaje, ali vjerujem da ćemo iz godine u godinu početi privlačiti ljubitelje upomena da nas pozdrave  i vide. Zahvalio bih se mojim dragim prijateljima iz kluba koji su ovo prvomajsko jutro u Živinicama učinili posebnim, te svim sugrađanima i članovima Oldtimer kluba Živinice želim sretan Praznik rada.“


Ovogodišnji defile organizovan je pod sloganom „Defile oldtimera u gradu milionera“  jer je to epitet koji su skorih mjeseci dobile Živinice koje se mogu pohvaliti činjenicom da u njima živi preko 150 milionera, te da je taj podatak naš grad u Sprečkom polju pretvorio u grad milionera.

Budući da je tako svakako je razumljivo da se i Praznik rada proslavlja na ovako jedinstven način gdje su članovi Limene glazbe i Oldtimer kluba spojili mnogo uspomena u jednu kolonu koja je iz postelje podigla uspavano prvomajsko jutro.

Želimo Oldtimer klubu da istraje u svojoj nakani da održi tradiciju defilea za Prvi maj.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime