Najbrži Vikend na Balkanu: Drift Vožnja i Dario Konopek na Street Raceu Živinice 2024

Organizacija, atmosfera, ogromna količina adrenalina, samo su dio stvari koje ovu utrku čine jednu od najboljih na našim prostorima. Utrke se održavaju već dugi niz godina na Sportskom aerodromu Ciljuge u blizini Živinica, a riječ je o utrkama ubrzanja na 402 metra. Svake godine više od 200 takmičara učestvuje na street raceu, a vozila su raspoređena po klasama i kategorijama te svaka klasa ima svog pobjednika.

Ove godine se utrke održavaju 27. i 28. jula, a planirane su brojne aktivnosti i iznenađenja. Po prvi put u Živinicama održat će se drift vožnja, što će dodatno podići nivo uzbuđenja. Uz mnoga brza i atraktivna vozila i holivudske stunt vozače, očekuju se poznate ličnosti iz svijeta utrka na 402 metra, mnogih drift takmičanja i općenito automoto svijeta.

Neka od vozila koja će se pojaviti na utrkama su:
Corvette C8, 468 ks
BMW M3 G80, 800+ ks
BMW M5 F90, 800 ks
BMW M5 F90, 730 ks
BMW X4 35d, 385 ks
Audi RS5, 450 ks
Audi S2, 1500+ ks
Audi RS3, 1000+ ks

Posebno izdvajamo dolazak Daria Konopeka, čovjeka koji je pobijedio Rimac Neveru i postavio mnoge rekorde u svijetu automobilskih utrka. Dario je poznat po svojoj vještini i preciznosti na stazi, te po nevjerovatnim performansama svojih vozila. Njegovo prisustvo će sigurno dodatno podići nivo uzbuđenja na ovogodišnjem street raceu. Njegova pobjeda nad Rimac Neverom, jednim od najbržih električnih automobila na svijetu, dokaz je njegovog talenta i predanosti motorsportu.

Organizatori pozivaju fanove i publiku da dođu u što većem broju kako bi uživali u nezaboravnom vikendu ispunjenom adrenalinskim trkama i vrhunskom vožnjom. Vidimo se na stazi – svi ste dobrodošli! Ovo je proslava strasti prema brzini, a Street Race Živinice je srce balkanske auto trkačke scene.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime