Mirnesa Hrvić, gimnazijalka, tijekom svojih 13 godina školovanja bilježi samo briljantne rezultate.

Među najuspješnije srednjoškolce koji ove godine završavaju svoje obrazovanje u JU Gimnaziji Živinice svakako je Mirnesa Hrvić, učenica IV-2 razreda.Svoje školovanje je započela u JU Osnovna škola “Bašigovci” i u toku svog osnovnog obrazovanja pokazala je interese kako za prirodne, tako i za društvene nauke, te je učestvovala na brojnim takmičenjima. Posebno se istakla u oblasti matematike, fizike, historije, geografije, te horske sekcije.

U školskoj 2019/2020. godini Mirnesa Hrvić je proglašena učenikom generacije JU Osnovna škola “Bašigovci” u Bašigovcima, sa ostvarenim prosjekom ocjena 5.00. Potom je svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavila u JU Gimnazija “Živinice” u Živinicama, opšti smjer. O svom uspješnom obraztovnom putu kaže:

“U toku školovanja sam pokazivala svoje interesovanje za prirodne i društvene nauke.Podjednako sam bila uspješna u svemu. U školskoj 2021/2022. godini sam proglašena najboljim učenikom razreda, što je meni bilo od velikog značaja. Svoje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje sam takođe završila sa prosjekom ocjena 5.00 i nikada nisam imala manju ocjenu. Veliku pažnju uvijek sam posvećivala kvalitetu svog obrazovanja i drago mi je da je to prepoznato od strane mojih profesora”, rekla nam je Mirnesa Hrvić, koja će dalje školovanje nastaviti na Ekonomskom fakultetu u Tuzli i sigurni smo da će biti izuzetno uspješna

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime