Kakvu vremensku prognozu možemo očekivati u narednih 15 dana?

Prema prognozi FHMZ-a, druga sedmica januara u Bosni i Hercegovini će proteći u djelimično zimskom ambijentu. U centralnoj i istočnoj Bosni, očekuje se uglavnom oblačno vrijeme s povremenim slabim snijegom koji će stvarati novi snježni pokrivač kako u planinskim predijelima, tako i u nižim područjima.

Sredinom sedmice, moguća je pojava magle u kotlinama i duž riječnih tokova, dok se na sjeveru Bosne očekuje susnježica i kiša.

Temperature vazduha će biti u skladu s trenutnim periodom. Minimalne temperature će varirati od -9°C do -3°C u Bosni, dok će na području Hercegovine biti između -2°C i 3°C.
Najviše dnevne temperature će se kretati od -4°C do 1°C u Bosni, dok će na jugu zemlje dostizati i do 6°C. Prema kraju sedmice, na jugu su moguće i maksimalne temperature do 10°C.

U periodu od 15.01. do 22.01., prema dostupnim sinoptičkim podacima, očekuje se pretežno oblačno vrijeme s susnježicom ili slabim snijegom u Bosni.

Jutarnje temperature će se kretati između -6°C i 0°C u Bosni, dok će u Hercegovini biti između 0°C i 4°C. Maksimalne očekivane temperature će varirati od -1°C do 4°C u Bosni, dok će u Hercegovini dostizati i do 8°C, prema prognozi FHMZ-a.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime