Još jedna nova aviokompanija pokreće letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla

Turska aviokompanija AJet (AnadoluJet) od 7. oktobra počinje letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla prema Istanbulu, najvećem gradu Turske.
AJet će svoje operacije započeti 7. oktobra, a letovi iz Tuzle za Istanbul će se obavljati svakog ponedjeljka. Prema najavama, AJet bi od narednog ljeta trebao letjeti i prema popularnoj turskoj turističkoj destinaciji Antaliji s Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Ove informacije predstavljaju nastavak izuzetno dobrih vijesti za Aerodrom Tuzla, nakon izazovnog poslovnog perioda uzrokovanog problemima u globalnoj avioindustriji.

Podsjećamo, prije nekoliko dana počela je prodaja karata aviokompanije Pegasus, koja će letove na relaciji Tuzla-Istanbul započeti 24. avgusta, s letovima subotom. Očekuje se da će uskoro i AJet početi s prodajom karata. Dolazak dvije značajne turske aviokompanije, Pegasusa i AJeta, na Međunarodni aerodrom Tuzla pozitivno će utjecati ne samo na poslovanje, već i na imidž i vidljivost aerodroma.

Iz nadležnog Ministarstva saobraćaja, kao i iz menadžmenta aerodroma, prethodnih mjeseci su informirali javnost o poduzetim aktivnostima koje bi donijele rast i razvoj, kako samog aerodroma, tako i Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da Tuzlanski kanton predstavlja industrijski centar Federacije i države Bosne i Hercegovine, ali i raspolaže značajnim turističkim potencijalom, povezivanje Tuzle i Istanbula ima posebnu važnost i otvara nove prilike za razvoj privrede i poslovno povezivanje.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime