Hamza Avdić: Učenik generacije Prve osnovne škole Živinice

Jučer je svečano obilježen 21.maj-Dan Prve osnovne škole.Bila je to prilika da se onim najboljim dodjele zaslužna priznanja, ali i proglasi učenik generacije.To prestižno priznanje stiglo je u ruke Hamze Avdića, maturanta koji je tokom minulih devet godina postigao odlične rezultate, a u dnevniku ocjenjivanja sve su mu bile petice.

Za uspješnog Hamzu Avdića današnje priznanje mnogo znači, o čemu je rekao prilikom dodjelje nagrade učenika generacije:

“Ponijeti titulu najboljeg učenika generacije Prve osnovne škole Živinice je samo po sebi velika čast,ali i
odgovornost.Ova nagrada je potvrda za sav trud i zalaganje u proteklih 9 godina.„Put do uspjeha posut je trnjem.“ Nije bilo lahko!Ako želimo zaista biti dobri u nečemu moramo uložiti puno,a takođe i žrtvovati mnogo toga. Želje i motivacije mi nije manjkalo. Imao sam podršku škole,nastavnika, a prije svega porodice. Zahvaljujem se mojoj učiteljici Zirajeti Halilbašić, mojim razrednicama Ljubici Miškić i Lejli Kurtić koje su bile moja podrška.Takođe i svim nastavnicima koji su imali udjela u mom odgoju i obrazovanju. Posebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici koja mi je davala uvijek vjetar u leđa kada bih pokleknuo i odustao. Hvala mojim drugovima sa kojima sam se smijao , dijelio tajne, a ponekad izvodio nestašluke.Aristotel je rekao :„Korijeni učenja su gorki,ali su plodovi slatki“!Neka nam je svima sretan završetak ovog poglavlja i početak novog”.

A novi početak, ili bolje reći nastavak školovanja za Hamzu Avdića jeste adresa živiničke Gimnazije-IT smjer, što je i bilo za očekivati s obzirom na velike uspjehe iz te nastavne problematike.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime