Ekskluzivno: Grad Živinice dobija svoju pjesmu – ‘Tecite rijeke’

U drugoj polovini aprila mjeseca Udruženje ”Cult B” započelo je aktivnosti snimanja i produkcije muzičkog djela ”Tecite rijeke” u  saradnji sa mladim umjetnicima grada Živinice, predvođenim dr. sc. Suadinom Straševićem, autorom pjesme posvećene gradu Živinice.

Za muzičku produkciju zaduženi su živinički mladi muzičari Asja Ljuljanaj, Nadir Trumić i Mahir Ahmetbegović.
Autor pjesme i koordinator projekta je dr. sc. Suadin Strašević, dok je izrada aranžmana povjerena muzičkom producentu Enizu Gabeljiću.

U toku su aktivnosti na izradi demo-snimka, nakon čega slijedi slijedi snimanje vokala i instrumentalnih dijelova aranžmana.
Pjesma će nakon produkcije video spota premijerno biti predstavljena u sklopu aktivnosti vezanih za obilježavanje Dana Grada Živinice.

Pokrovitelj svih aktivnosti je gradonačelnik Živinica, dr.sc. Began Muhić.

“Poštovani i dragi Prijatelji, nas VOLJENI GRAD ŽIVINICE na putu je da dobije
P J E S M U….
Rad u studiju teče planiranom dinamikom, a već sada muzički stručnjaci su odusevljeni i pjesmu nazivaju Oda Živinicama i HIMNOM GRADA….Zvanican naziv pjesme je Tecite rijeke.
Zahvaljujem se Gradonacelniku dr.sc. Beganu Muhiću koji je pokrovitelj ovoga projekta. Zahvalnost upućujem i njegovom kabinetu i saradnicima u gradskoj upravi.” – kazao je na fb profilu dr. sc. Suadin Strašević.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime