Djed Mraz stigao autobusom i obradovao mališane

Blagdanska čarolija i dalje traje, a darivanju još nije kraj. Djed Mraz je odlučio posjetiti još mališana i podijeliti im paketiće, a stigao je ni manje ni više nego autobusom.

Djed Mraz je ostavio svoje sanke i sobove i odlučio se sa Sjevernog pola doći autobusom. Neobičnim dolaskom obradovao je mališane, posebno zbog toga što nije došao praznih ruku. Za najmlađe koji su bili dobri ove godine pripremio je novogodišnje paketiće. Sve ovo je bila ideja kompanije Oceanic koja je na taj način odlučila razveseliti svoje uposlenike.

„Na ideju smo došli jer i sami imamo mnogo djece, mnogo volimo djecu. Ovim putem želimo da im poželimo što veću zabavu, da ovu godinu ispratimo u svemu dobrom i narednu da dočekamo u zdravlju i veselju“, ističe Almir Brkić, vlasnik d.o.o. „Oceanic“ Tuzla.

Iz kompanije ističu da su njihovi uposlenici u velikoj mjeri doprinijeli uspješnosti ove firme. Najvrjedniji resurs svake kompanije iz bilo koje industrije svakako jeste kvalitetna radna snaga. Upravo zbog toga cilj je bio i pokazati radnicima koliko vrijede i koliko su cijenjeni na svom poslu.

„Hvala im na ovome što smo postigli jer da nije bilo njih ne bi bilo ni nas. Zato zaslužuju ovu zabavu za njihovu dječicu i našu naravno i trudićemo se svake godine ispred firme Oceanic da svake godine napravimo neku zabavicu za naše mališane, naše radnike jer oni zaista to zaslužuju“, rekla je Marizela Brkić, zamjenica direktora d.o.o. „Oceanic“ Tuzla.

Jedan od radnika koji je sa svojom djecom imao priliku uživati u blagdanskoj čaroliji kompanije Oceanic je i Mirnes Mujagić. Tu je zaposlen već tri i pol godine, a ono što mu se najviše sviđa jeste mogućnost da provodi više vremena sa porodicom.

„Ja imam dvoje djece i doveo sam ih ovdje. Između njih je velika dobna razlika. Prvo dijete je praktički odraslo bez mene jer sam radio u drugim firmama gdje sam stalno bio za volanom. Sa drugim djetetom provodim većinu vremena budući da u ovoj firmi imam dosta slobodnog vremena“, rekao je Mirnes Mujagić, radnik u d.o.o. Oceanic Tuzla.

Poznato je da se neka djeca plaše Djeda Mraza, međutim ovi mališani su s nestrpljenjem čekali da se uslikaju s njim. Pojedini su poželjeli i da mu odrecituju pjesmu.

Na kraju su se svi mališani imali priliku provozati s Djeda Mrazom u njegovom autobusu, nakon čega se on vratio svojoj kući na Sjeverni pol.

„Veliki pozdrav od firme Oceanic“, kazala je Aylin Brkić.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime