Tuzla: Na četiri mjesta moguće glasati pomoću skenera

U okviru pilot projekta podržanog od strane USAID-a BiH, u Tuzli će biti održana javna simulacija glasanja uz upotrebu optičkih skenera.

Simulacija će se održati u petak, 20. septembra 2024. godine, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati, u Tržnom centru Mercator (Bulevar II korpusa Armije BiH, Tuzla).

Cilj ovog projekta je unapređenje izbornog integriteta i transparentnosti rezultata, kao i cjelokupnog izbornog procesa.

Na Lokalnim izborima, zakazanim za 6. oktobar 2024. godine, ovaj pilot projekat biće implementiran na 32 biračka mjesta (OŠ „Brčanska Malta“, OŠ „Novi grad“, OŠ „Slavinovići“, Gimnazija „Meša Selimović“).

Građani će imati priliku učestvovati u simulaciji glasanja pomoću optičkih skenera, koristeći testne glasačke listiće na kojima će moći glasati za omiljene sportske klubove i filmove. Iako su listići probni, njihov izgled i format pratiće one koje će građani vidjeti na Lokalnim izborima 2024. godine.

Pozivamo vas da prisustvujete simulaciji glasanja uz upotrebu optičkih skenera, poručili su iz Gradske izborne komisije Tuzla.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime