U Tuzli Dan žalosti zbog ubistva Amele Čičkušić i njeno dvoje djece

Danas je na području Tuzle proglašen Dan žalosti zbog ubistva Amele Čičkušić i njeno dvoje djece, odluka je gradonačelnika Zijada Lugavića.

Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli.

Na javnim mjestima neće biti održani programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

“Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima naših tragično stradalih sugrađana”, navodi se u Odluci.

Osim toga, u Osnovnoj školi Novi Grad danas će biti skraćena nastava te će biti upriličena komemoracija ubijenom dječaku. Planirano je da svi učenici ponesu bijelu ružu ili igračku te se na taj način oproste od drugara iz klupe.

Također, danas će biti upriličena i komemoracija ubijenoj Ameli Čičkušić u 12:00 sati na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime