Prvi Međunarodni Susreti – Živinice Open 2024

Živinice Otvara Vrata Globalnoj Poslovnoj Saradnji

Grad Živinice ponosno najavljuje “Prve Međunarodne Susrete – Živinice Open 2024”, manifestaciju osmišljenu da prikaže grad kao centar otvoren za saradnju i umrežavanje domaćeg i inostranog privrednog sektora. Cilj ovog događaja je istaknuti potencijal bosanskohercegovačke dijaspore i kreirati perspektivniju budućnost za Bosnu i Hercegovinu. Kroz konstruktivni dijalog s međunarodnim i domaćim ekspertima, fokus će biti na ekonomskom razvoju, poboljšanju poslovnog okruženja, implementaciji zelene agende i dekarbonizaciji.

Tradicionalna Internacionalna Kuhinja

U sklopu manifestacije održat će se i već tradicionalni događaj “Internacionalna Kuhinja”, najvažniji gastroturistički događaj u Tuzlanskom kantonu. Posjetioci Živinica imat će priliku degustirati neka od najukusnijih tradicionalnih jela iz više od 20 partnerskih zemalja.

Povezivanje i Inovacije

Ovi međunarodni susreti pružaju izvanrednu priliku za povezivanje, inovacije i napredak. To će značiti stvaranje uvjeta za dolazak novih investitora u Grad Živinice, a time i otvaranje novih radnih mjesta. Tokom događaja, domaći privrednici će imati priliku predstaviti svoje kompanije i uspostaviti poslovne kontakte sa stranim kompanijama iz Turske, Njemačke, Austrije, Italije i drugih zemalja, s ciljem plasiranja svojih proizvoda ili usluga na tržišta izvan Bosne i Hercegovine.

B2B Sastanci i Panel Diskusije

Program manifestacije uključivat će B2B sastanke i panel diskusije s istaknutim govornicima iz različitih industrija. Pored toga, program će biti dostupan i putem posebno kreirane online platforme, kao i putem TV stanica koje će uživo prenositi događaj. Grad Živinice, kao organizator, obezbijedit će vizuelnu prezentaciju svake domaće firme koja iskaže želju za učešćem, kako bi sve firme imale kvalitetan prvi korak ka ostvarivanju potencijalne saradnje.

Kulturno-Zabavni Program

Osim poslovnih aktivnosti, manifestacija uključuje i bogat kulturno-zabavni program, čime će posjetioci dobiti potpuni doživljaj boravka u Živinicama. Partneri manifestacije su Vlada Tuzlanskog kantona i Privredna komora Istanbula, koja broji preko osamsto hiljada firmi, a koja će se ovom prilikom predstaviti u Živinicama s velikim brojem privrednika iz najrazličitijih oblasti.

Važnost za Regiju

Gradonačelnik Živinica, Began Muhić, naglašava važnost ovog događaja za Živinice, Bosnu i Hercegovinu i regiju, jer otvara mogućnost uspostavljanja novih poslovnih prilika i ulaganja stranih investitora u razne oblasti.

Besplatno Učešće

Učešće na manifestaciji “Prvi Međunarodni Susreti – Živinice Open 2024” je besplatno za sve zainteresovane, što otvara vrata širokom spektru poslovnih ljudi, predstavnika kompanija, kao i pojedinaca koji žele da se informišu o najnovijim trendovima i inovacijama. Pozivamo sve zainteresovane da se registruju na sljedećem linku:

Registracija učesnika za 1. Međunarodne susrete Živinice Open 2024.

Za više informacija, kontaktirajte:
Tel: 035/743-304,
Email: biznis@gradzivinice.ba.
Međunarodni susreti Živinice

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime