Održana radionica Programa Impakt inkubatora

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Grada Živinice u 2024. godini realizira se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji, između ostalog, obuhvata program poduzetničke obuke, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za najbolje ocjenjene poslovne ideje na području Živinica, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima.

Jedna od Impaktovih radionica po spomenutom Programu održana je danas u sjedištu Gradske uprave Živinice.

Strategija investicijske fondacije Impakt je jačanje poduzetničkog potencijala i unaprjeđenje kulture poduzetništva s ciljem konkurentnog i ravnomjernog razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Misija ove fondacije je u potpunoj korelaciji sa vizijom Gradske uprave Živinice na čelu sa gradonačelnikom Živinica dr. Beganom Muhićem koja mlade ljude željne vlastitog dokazivanja u poslovnom svijetu stavlja u focus svog interesovanja i spram te vizije sprovodi aktivnosti kako bi se mladi u potpunosti ostvarili u našoj lokalnoj zajednici i našoj domovini.

Današnja radionica samo je jedan korak u hodogramu osposobljavanja mladih Živiničanki i Živiničana za samostalan i uspješan nastup na poslovnoj pozornici.

Rtv Zivinice/Zivinice.info
Foto: Dijana Halilović Svrakić

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime