Održan prvi radni sastanak Gradskog razvojnog tima za razmatranje i usvajanje nacrta radne verzije  Akcionog plana za izradu Strategije razvoja Grada Živinice 2017.-2026.

Održan prvi radni sastanak Gradskog razvojnog tima za razmatranje i usvajanje nacrta radne verzije  Akcionog plana za izradu Strategije razvoja Grada Živinice 2017.-2026. (revidirana za period 2024.-2027. godina).

Strategija razvoja definira viziju sveukupnog razvoja, razvojne ciljeve i prioritete za Grad Živinice, ali i kreira strateški okvir za povlačenje finansijskih sredstava iz domaćih i vanjskih izvora.

Cilj je analizirati i uskladiti ključne sektorske i međusektorske razvojne izazove i potencijale te usaglasiti razvojne ciljeve i odabrati prioritete, kako bi Strategija razvoja bila zaista provodiva.

Proces izrade Strategije razvoja Grada Živinice odvijat će se u nekoliko faza, pripremna faza, izrada i usvajanje strateške platforme, izrada operativnog okvira Strategije, te izrada i usvajanje Strategije.

Pored gradonačelnika Grada Živinice Begana Muhića i Gradskog razvojnog tima sastanku je prisutvovao i vanjski konsultant profesor Bahrija Umihanić koji će učestvovati u izradi Strategije razvoja Grada Živinice 2017.-2026. (revidirana za period 2024.-2027. godina).

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime