Dodijeljena su priznanja za deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022. godinu.

Grad Živinice kontinuirano ostvaruje izvanredne razvojne uspjehe, posebno u području ekonomskog rasta i razvoja.

U čast ovih dostignuća, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Begana Muhića, sa prisustvom ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK-a Denisa Bećirovića, te brojnih živiničkih privrednika, organizovan je događaj “Gradonačelnik sa poslodavcima”. Na ovom skupu, profesor Bahrija Umihanić prezentovao je analizu i profil privrede Grada Živinice za 2022. godinu, izdvojivši dvadeset vodećih kompanija na osnovu godišnjeg prihoda, te posebno istakavši deset najuspješnijih kompanija na osnovu različitih statističkih parametara.

Deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022. godinu
Deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022. godinu

Gradonačelnik Began Muhić i predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić su tom prilikom uručili priznanja deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022. godinu, kao i posebna priznanja kompanijama DISK d.o.o., AFT BOSNIA d.o.o., i TERMOGLAS d.o.o. zbog njihovog izuzetnog rasta u istoj godini.

Ovaj događaj predstavlja priliku za sumiranje godišnjih privrednih statistika i parametara. Posebno je važno što omogućava okupljanje ključnih aktera koji su doprinijeli značajnom privrednom razvoju i stvaranje snažnijih veza između gradskih vlasti i poslovnih subjekata. Kako ističe pomoćnica Gradonačelnika za lokalni ekonomski razvoj i privredu, Indira Džeko, cilj je stvoriti sredinu koja će biti vodeća u Bosni i Hercegovini.

Deset najboljih kompanija 2022

Gradonačelnik Muhić ističe da je 2022. godina bila posebno značajna, s ukupnom dobiti živiničke privrede koja je premašila milijardu KM. Živinice su, kako kaže, u deset godina zabilježile značajan rast izvoza, sa 38,5 miliona KM u 2013. na 324,8 miliona KM u 2022. godini.

Takvi rezultati i iskustva s terena podstiču gradsku administraciju na jačanje veza s privrednicima i unapređenje usluga, čime se Grad Živinice pozicionira kao ključni strateški partner u lokalnoj privredi, zaključio je Gradonačelnik Muhić.

Novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime