Nedjelja, 26 Marta, 2023
No menu items!

Sve više blokiranih računa u BiH, sada ih je tačno 101.205

Najčitanije

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj, broj blokiranih računa firmi povećan je za 200, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 118

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH početkom septembra bilo blokirano 101.205 računa firmi te da 55.097 firmi ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj, broj blokiranih računa firmi povećan je za 200, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 118.

U novom izvještaju, koji sadrži 4.077 stranica , pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Post Views: 8

Autor: Fena

- Oglas -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Oglas -spot_img
Vijesti

Više informacija

- Advertisement -spot_img