Nedjelja, 26 Marta, 2023
No menu items!

Prelasci iz jedne u drugu političku stranku i u Tuzli

Najčitanije

Prelasci iz stranke u stranku nisu novost na bh. sceni. Posebno se to dešava pred lokalne ili opće izbore, kada političari žele ostvariti određene ciljeve. Ova pojava nije strana niti jednoj političkoj stranici i partiji. Posljednji primjer je prelazak dojučerašnjih članova Socijaldemokrata BiH u drugu političku stranku.

Nekoliko članova Socijaldemokrata BiH napustilo je prethodnih dana ovu političku stranku i prešli su u drugu. Bio je to povod i za formiranje novog Predsjedništva Gradske organizacije SD-a BiH, kojim rukovodi sada Aleksandar Vujadinović. Navodi da nemaju tačne podatke koliko ih je dojučerašnjih članova napustilo i prešlo u drugu političku opciju.

”Moram priznati da je određeni broj predsjednika mjesnih odbora istupio, nemamo tačnu evidenciju, sezona je godišnjih odmora, nismo uspjeli prikupiti tačan broj onih koji su izašli iz stranke. Nama je žao naših drugova i drugarica koji su otišli, ali kao što smo rekli, to je njihov izbor, mi to poštujemo”, kaže Vujadinović.

Ovu stranku su prethodnih dana napustila dva vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla, ali Vujadinović navodi da će to zvanično biti tek na prvoj narednoj sjednici ovog tijela. Nakon toga će znati, kako će on odnosno Klub SD-a BiH djelovati u Gradskom vijeću.

”Ukoliko zaista dva člana koja su bili članovi Kluba Socijaldemokrata iznesu to na sjednici, istupe iz Kluba, onda ćemo vidjeti kakva će biti sudbina daljeg djelovanja”, ističe on.

Iako postoje nagađanja zbog čega su vijećnici napustili SD, iz ove stranke nisu htjeli mnogo govoriti o tome.

”Nažalost, u politici je lični interes nadvladao interese i politika i ideologija koje vladaju u našem društvu. I to je dominantno u svim političkim partijama i u društvu, sve ovo što se desilo kod nas je lični interes”, kazao je Ramo Husagić, član Gradske organizacije SD BiH Tuzla.

- Oglas -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Oglas -spot_img
Vijesti

Više informacija

- Advertisement -spot_img