Nedjelja, 26 Marta, 2023
No menu items!

OSCE osuđuje napad na aktiviste u Banjoj Luci: Svaki pojedinac ima pravo na slobodu

Najčitanije

Grupa huligana večeras napala je aktiviste u Banjoj Luci koji su se spontano okupili nakon što im je policija danas zabranila zvanično okupljanje

Brojne reakcije ambasada međunarodne zajednice i međunarodnih organizacije redaju se nakon napada na aktiviste u Banjoj Luci.

Organizacija za europsku sigurnost i saradnju (OSCE) osudila je napad na aktiviste i poručila da svaki pojedinac ima pravo na slobodu.

– Svaki pojedinac ima pravo da živi slobodno i sigurno bez straha od nasilja ili diskriminacije. Pozivamo vlasti da se pridruže jasnoj osudi ovog nečuvenog napada i da odgovorne privedu pravdi kao stvar apsolutnog prioriteta – stoji u njihovom saopćenju.

#OSCEBiH strongly condemns the violent attack on journalists & activists in #BanjaLuka tonight. Every individual has the right to live freely and safely w/out fear of violence or discrimination.

— OSCE Mission to BiH 🇧🇦 (@OSCEBiH) March 18, 2023

Grupa huligana večeras napala je aktiviste u Banjoj Luci koji su se spontano okupili nakon što im je policija danas zabranila zvanično okupljanje.

Post Views: 18

- Oglas -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Oglas -spot_img
Vijesti

Selektor Hadžibegić odabrao igrače za Slovačku, Džeko i Stevanović konkurišu za meč

Hadžibegić UEFA-i prijavio spisak igrača za Slovačku. UEFA je jutros ažurirala spisak igrača koje je selektor Faruk Hadžibegić prijavio...

Više informacija

- Advertisement -spot_img