Nedjelja, 26 Marta, 2023
No menu items!

OHR: Vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu o svim svojim građanima

Najčitanije

Foto: Pixsell

Napad je osudio i Ured visokog predstavnika (OHR), poručivši da vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu o svim svojim građanima

Nakon sinoćnjeg napada huligana na aktiviste u Banjoj Luci, redaju se reakcije ambasada i međunarodnih organizacija.

Napad je osudio i Ured visokog predstavnika (OHR), poručivši da vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu o svim svojim građanima.

– OHR najstrožije osuđuje sinoćni napad na aktiviste i novinare u Banjoj Luci. Vlasti trebaju sprovesti brzu istragu i pred lice pravde privesti sve koji su odgovorni za nasilni napad. Vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu o svim svojim građanima – poručili su na Twitteru.

OHR najstrožije osuđuje sinoćni napad na aktiviste i novinare u Banjaluci. Vlasti trebaju sprovesti brzu istragu i pred lice pravde privesti sve koji su odgovorni za nasilni napad. Vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu o svim svojim građanima.

— OHR BiH (@OHR_BiH) March 19, 2023

Podsjećamo, nakon što je policija zabranila skup Bh. povorke ponosa, aktivisti su se spontano okupili, da bi ih napala grupa huligana, pri čemu je nekoliko osoba povrijeđeno, među kojima i novinarka Vanja Stokić i aktivista Ajdin Kamber.

Policija je, prema navodima Stokić, odbila intervenisati i zaštititi napadnute aktiviste, te su ih prepustili same sebi.

Post Views: 47

- Oglas -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Oglas -spot_img
Vijesti

Više informacija

- Advertisement -spot_img